Tuesday, November 25, 2008

Boston -- 10/10 - 14/10

Hier ben ik weer (net terug van New York btw, hopelijk vind ik tijd vandaag om eindelijk mijn blog volledig up to date te brengen, maar kan nix beloven...)

In de week tussen Montréal en Boston is er - voor zover ik mij nog herinner - nie veel speciaals gebeurd. Gewoon lessen en ,zoals elke woensdag, een avondje Alfies.

Maandag 13/10 was het Thanksgiving day en aangezien mijn maandagen net de drukste lesdagen zijn was dit dus een super datum ;) Net zoals mij hebben ook veel anderen les op de maandag, dus daarom besloten we om gebruik te maken van deze vrije dag en een nieuw tripje te plannen. Bestemming: Boston!

In totaal waren we met 5 Belgen (4 Walen en mezelf) en 3 Fransen.... ja hoor weer een weekendje in het Frans... en nee ondertussen is mijn Frans nog steeds niet echt verbeterd. Maar enfin plan was om vrijdagmiddag te vertrekken daar sommige nog een presentatie hadden die ochtend. Tegen +/- 16u zijn we eindelijk vertrokken vanuit Kingston voor een 6u durende trip (of dat was toch de tijd die google maps aangaf, in werkelijkheid was het bijna 10u wegens lunchstop en grenscontrole)

Enfin tegen 2u uiteindelijk aangekomen in Boston in onze jeugdherberg. Daar verbleven nog 12 andere exchange studenten datzelfde moment. Hoewel we overdag verschillende dingen deden zaten we 's avonds wel met zijn allen samen.

Daar het de eerste avond dus relatief laat was vooraleer we ter plaatse waren, zijn we relatief vlug na aankomst onder de wol gekropen om de volgende dag Boston een bezoekje te brengen. Zaterdag stond bezoek Boston dus op het programma. Doorheen Boston loopt een rode lijn genaamd "Freedom Trail", het volgen van deze lijn brengt je langsheen alle mooie en historisch belangrijke plekken in de stad. Het weer was schitterend, dus het was zeer aangenaam om door de stad te lopen.

Boston is echt een mooie stad het is eerder een Europese stad en het is de oudste stad aan de oostkust van Amerika. De wandeling was dus ook super. Boston is een heel drukke stad, maar tegelijkertijd niet te druk. Hiermee bedoel ik er was een gezellige drukte van mensen zonder dat je omvergelopen wordt (in tegenstelling tot New York dus) Ook is er heel veel groen en parken doorheen de stad was het nog aangenamer maakt om er rond te lopen.

Zaken die we zoal gezien hebben: city hall, sommige kerken, markpleinen, haven,... (klein beetje details vergeten hier) Vooral de marktpleintjes vond ik persoonlijk over gezellig. Zo had je een markt omgeven door winkels en een overdekte gallerij in het midden waarbinnen je wel meer dan 50 verschillende eetkraampjes had (de een naast de ander) Op het plein zelf had je breakdancers, goochelaar en andere 'artiesten' die hun kunsten tentoonstelden. Van winkels waren er o.a. Victoria's Secret (love it!), Abercrombie & Fitch, Urban outfitters,... Allemaal super winkels die je jammergenoeg niet in Belgie vindt :(

Na een dagje rond te lopen waren de plannen voor de avond: gaan eten en iets gaan drinken achteraf. Aangezien het die avond de eerste speeldag was van de Boston Red Sox was het dus nie meer dan logisch dat we in een typisch sport café zouden gaan eten om de wedstrijd te volgen en de sfeer ter plaatse op te snuiven. In het "sportdistrict" - waar ook het stadium van de Red Sox ligt, vonden we een gezellig restaurantje. Daar eten was geen probleem, maar iets drinken is blijkbaar moeilijker in Boston. Uiteraard wordt er geen alcohol geschonken aan jongeren onder 21, maar ook zonder internationaal paspoort wilden ze gaan alcohol schenken. Daar de meesten onder ons hun internationaal paspoort in de jeugdherberg laten (om zeker niet kwijt te spelen) konden slechts enkelen van ons een glaasje drinken. Niet dat dit zo een ramp was, maar dit zorgde ervoor dat we ook onze plannen voor de rest van de avond moesten herzien.

Na het eten dan maar teruggekeer naar de jeugdherberg, om daar de anderen exchange studenten aan te treffen. De anderen waren afkomstig van UK, Ierland en Australie, dus accenten waren soms nogal hard en moeilijker te begrijpen. Voor mij maakte het niet uit om me bij de anderen te voegen, maar de andere 4 meisjes zagen dat niet meteen zitten. Het plan was dus om een bar te zoeken in de omgeving en een glaasje te drinken. Eenmaal in de auto beseften we dat Joséphine en Zarha nog geen 21 zijn en dus onmogelijk in een bar binnen zouden mogen. Oplossing: girsl night in de auto..... HAHA klinkt nogal 'lame' (=dwaas) maar eigenlijk was het een heel plezante avond. Gewoon typisch vrouwelijk gedaan en zitten lachen, "dansen" -in de mate van het mogelijke-, drinken en roddelen in de auto op de parking :) Maar toen sommige naar het toilet moesten, meldden de jongens ons dat ze ons associaal vonden dus hebben we maar besloten om ons terug bij de groep te voegen. De rest vande avond ook nog verder gelachen en gebabbeld met de andere exchange studenten.

Op zondag stond Harvard en Boston College gepland. Dus in de voormiddag zijn we naar Harvard gereden. Toevallig waren er op dat moment soort van "oktoberfeesten" aan de gang rond Harvard. Dus tal van kraampjes stonden op straat met eten, gadgets, truien & t-shirts,... (uiteraard geen (!) drank op straat) Met opnieuw schitterend weer was het een prachtige dag. Behalve de kraampjes was er ook een stoet die door de straten trok. Geen idee voor wat het juist was, maar heel leuk om zien en dat is het voornaamste.

Harvard zelf is een relatief kleine campus, afgesloten van zijn omgeving met hekken en enkele toegangspoorten. Als ik ooit nog de tijd vind om foto's op te laden, kan je die eens bekijken maar om een idee te hebben tussen alle harvard gebouwen heb je grasperken. Harvard zelf ligt dus volledig in het groen (gras & bomen) met paden om naar de verschillende gebouwen te gaan. Ook de residenties liggen allemaal binnen de campus zelf.

Tegen de late namiddag besloten we om toch ook nog eens een bezoekje te brengen aan Boston College dat, net zoals harvard, een beetje buiten het centrum van de stad gelegen is. Boston College was redelijk "dood" op een zondagavond, maar toch mooi om zien. We liepen eventjes rond op de tereinen en zagen het stadium voor ijshokey, basketbal, basebal, American footbal,... Door toevallige omstandigheden bleek één van de deuren vna het stadium niet gesloten te zijn en zijn we dus binnengewandeld om ook binnenin een kijkje te nemen. Je kan het niet echt inbreken noemen want de deur was open ;) Door het volledig stadium gelopen, op de tribunes gezeten en Michel (echte naam: Vincent) is zelfs op het ijshockey plein gelopen ;) Verder ook de alumni ruimte een bezoekje gebracht en in de alumni tribunes gaan zitten. Super om eens allemaal te zien eigenlijk en gelukkig geen bewakingsagent tegen gekomen, haha. Na ons bezoek hebben we een kleinigheidje gegeten ter plaatse om dan terug te keren naar de jeugdherberg.

Die avond met beide groepen exchange studenten samen gezeten en paar drinkspelletjes gespeeld. Later die avond ging ook Nina (die op exchange is in Wharton, Philadelphia) toekomen. Dus ja 'k zag er super naar uit om haar terug te zien en met haar te babbelen over onze ervaringen op erasmus. Tegen 12u arriveerde ze samen met een andere vriendin ook van KUL. 't was de max om haar te zien. Zij waren die dag voor hun aankomst in Boston nog langs New York gegaan, dus waren relatief moe en zijn dan ook niet te lang wakker gebleven.

De maandag hadden wij gepland om te gaan shopppen, maar Nina en haar vriendin wilden liever de stad zien. Geen probleem, we gingen die avond dan wel samen uit gaan. De maandag dus een van de shopping malls in Boston onveilig gemaakt. Iedereen heeft nogal veel gekocht (logisch: Amerika is stukken goedkoper dan Europa, relatief goedkoper dan Canada en in Boston zijn er geen of toch praktisch geen kleding taxen) In totaal 210 $ uitgegeven en ik was de minste in uitgave ;) Maar toch veel gekocht voor dat bedrag: schoenen, twee jeans broeken, jeans rokje, ondergoed van Victoria's Secret en een dikke, warme trui. Dus kan zeker niet klagen.

De mall tegen 16u verlaten, om onze shopping een beetje verder te zetten in Boston Centrum zelf. Daar heeft niemand meer echt iets gekocht, maar we hadden het tenminste gezien nu :) Een kleinigheidje gaan eten en om dan terug naar de jeugdherber te gaan. Tegen dat we daar waren was het echter al bijna 23u, dus Nina's vriendin was al gaan slapen, maar Nina zelf was opgebleven zodat we nog een beetje konden bij praten. Aangezien we de volgende morgen gepland hadden om tegen 9u te vertrekken ging iedereen relatief vroeg slapen (lees: 2u) Dat was oorspronkelijk ook mijn plan, maar het was toch 4u vooraleer ik mijn bed zag... (het bijpraten nam nogal veel tijd in beslag, hehe)

De volgende dag pas 10u vertrokken (maar de auto moest binnen om 17u) Enfin relatief goed doorgereden en geen problemen gehad aan de grens, dus tegen 17u30 toegekomen terug in Kingston. Nog op tijd de auto binnen gebracht en dan nog klein beetje gewerkt voor de lessen de volgende dag.

No comments: